Zomer 2018 Transport kleding en andere goederen Dronten – Szentgerice

Het is de bedoeling dat er ook dit jaar rond eind juli/begin augustus weer een transport met hulpgoederen vanuit Dronten naar Roemenië  gaat. Goede kleding is nog steeds gewenst, evenals klein huishoudelijk en tuingereedschap. Ook met (kapotte) fietsen is men blij.

Tijdens het bezoek aan Szentgerice in april zijn we op bezoek geweest bij de instelling Mikhaza, waar Dronten ook lang actief is geweest. Met name Frits Bekkering, een van onze oud-gemeenteleden, heeft daar veel werk verzet.

Het huis is een instelling voor mannen vanaf 18 jaar met beperkte verstandelijke vermogens (denkniveau rond de 5 jaar) of psychische problemen.

In de jaren tachtig/negentig is er ook speelgoed aangevoerd maar sindsdien niet weer. U zult begrijpen dat het aanvulling kan gebruiken!

Vooral voor eerstgenoemde groep is de uitbreiding van speelgoed erg gewenst.

Te denken valt aan bv. houten puzzels en duplo. Stevig spul, maar toch voor kleuters.

Ook (werk)kleding kunnen ze goed gebruiken, natuurlijk in een volwassen maat. Te denken valt aan overalls, winterjassen, broeken en t-shirts, maar ook ondergoed, pyjama’s, sokken, petten en mutsen zijn er tekort. U begrijpt vast dat ook schoenen en rubberlaarzen nodig zijn.

Daarnaast kan men ook matrassen (190 x 80/85) met een beschermende tijk of hoes heel goed gebruiken. Ook losse (ondoordringbare bedlakens) worden gevraagd en dienbladen voor medicijnen.

Dan worden in de lijst nog kleinere bedden, nachtkastjes, stevige (tuin)stoelen en tuintafels, kledingkasten en afsluitbare kasten voor medicatie genoemd. Dit zijn echter zulke grote spullen dat we als commissie eerst moeten bekijken of dit wel mee kan. Mocht u iets hebben dat u geschikt acht, wilt u dan contact zoeken met een van de leden van de commissie?

Verder wordt door de directeur van het tehuis nog gevraagd naar specifieke hulpmiddelen voor gehandicapten zoals rolstoelen, rollators of looprekken. Wellicht is er iemand die contacten heeft met een zorginstelling waar misschien spullen worden vervangen, maar waarbij de oude materialen nog wel voor een tweede ronde gebruikt kunnen worden.

Mocht u mogelijkheden zien binnen uw netwerk, zou u dan hierover contact met ons willen opnemen?

 

Inleveren kan  bij de volgende commissieleden tot uiterlijk 20 juli en na telefonische afspraak:

Gijs van Kruistum, Koriander 15, tel 312163

Jan Vermeer, Lancasterdreef 39B, tel 317861

Henk Nauta, de Venkel 56

 

Giften aan de HR-commissie zijn altijd van harte welkom. Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

NL04 RABO 0348 118 627 t.n.v. HR-cie Diaconie PG Dronten

Namens de HR-commissie, Anneke Drok en Iekje Donker

annekedrok@solcon.nl , i.donker@live.nl